Het gebruik van de beelden van FotoGek (Isabel Debeuf) is onderworpen aan een aantal wettelijke verplichtingen die voorzien zijn in de Wet van 30 juni 1994 inzake het auteursrecht en de naburige rechten (Belgisch Staatsblad van 27 juli 1994).

 

Voorafgaande toestemming

De gebruiker moet FotoGek (Isabel Debeuf) vooraf toestemming tot reproductie vragen. Wanneer die toestemming niet werd verkregen, mag het werk op geen enkele manier gebruikt worden.

 

Naamsvermelding

De gebruiker moet de vermelding " FotoGek – Isabel Debeuf " correct en ondubbelzinnig gebruiken zodat het werk onmiddellijk aan Isabel Debeuf kan worden toegewezen. Dit kan best op de volgende manier vermeld worden: © Jaar van publicatie – fotogek/Isabel Debeuf.

 

Eerbied voor de integriteit van het werk

De gebruiker mag het werk niet wijzigen zonder de voorafgaande toestemming van Isabel Debeuf. Onder 'wijzigingen' wordt verstaan: digitale foto-bewerkingen betreffende kleur, filters, scherpte, contrast, formaat, cadrage, ed.

 

Intuitu personae karakter

Iedere toelating tot reproductie wordt persoonlijk toegekend en kan niet worden afgestaan aan derden zonder de uitdrukkelijke, voorafgaande toestemming van Isabel Debeuf.

 

Verantwoordelijkheid van de gebruiker

Het gebruik van de werken van Isabel Debeuf / FotoGek gebeurt onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van de gebruiker. Hij alleen is verantwoordelijk voor het verkrijgen van de nodige vergunningen met betrekking tot de personen die op de werken zijn afgebeeld, alsook voor de gepubliceerde onderschriften en de context waarin de werken van Isabel Debeuf gereproduceerd worden.

 

Rechten van de auteur

Ik, Isabel Debeuf, behou mij het recht voor om elk gebruik van mijn beelden te weigeren dat niet expliciet werd toegestaan. Zo kan ik elk gebruik van mijn werk weigeren dat niet overeenstemt met het werk zoals ik het heb bedacht, vooral wanneer ik meen dat deze afbreuk doet aan mijn reputatie en/of dat ze niet strookt met mijn morele principes. Zowel SOFAM als ikzelf behouden ons het recht voor om, naast de gebruikelijke reproductierechten, schadevergoedingen te eisen indien bovenstaande wettelijke principes van het auteursrecht niet gerespecteerd worden. Met vragen over de auteursrechten, verwijs ik iedere gebruiker door naar SOFAM, Auteursmaatschappij in het domein van de Visuele Kunsten.

SOFAM

Frans Courtenslaan 131
1030 Brussel
02/726.98.00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sofam.be